متخصص ارتودنسی

۵ مطلب در تیر ۱۳۹۸ ثبت شده است

آشنایی با ایمپلنت دندان

دکتر دندانپزشک متخصص زیبایی و ترمیمی

اصلاح طرح لبخند به معنای داشتن دندان های زیبا می باشد که در زمان لبخند زدن مشخص می‎شوند. در صورتی که دندان های نامرتب، دارای فاصله زیاد، کوتاه و یا رو به جلو و بد رنگ باشند لبخند را زشت می کند. افرادی که به این عارضه مبتلا هستند، از لبخند زدن خود ناراضی اند که در نهایت اعتماد به نفس خود را از دست داده و کمتر در بین جمع لبخند میزنند. برای زیبا شدن لبخند روش های مختلفی وجود دارد که با توجه به نوع مشکلات دندان، فک و لثه بیمار اصلاح واجرا می شود. از سوی دیگر در اصلاح طرح لبخند دندانپزشک با توجه به شرایط بیمار،روش های درمان را پیشنهاد می دهد. به این معنا که دندانپزشک زیبایی قبل از آغاز درمان شرایط سلامت دهان بیمار را به طور کامل بررسی می کند. این امر به منظور تعیین مجموعه قواعد مشخص برای اجرای طرح لبخند و همچنین شرایط درمان با توجه به وضعیت و خواسته های بیمار انجام می گیرد. به همین دلیل وضعیت دندان ها، لثه ها، ساختار نگهدارنده دندان ها و نیز شرایط جفت شدن دندان ها در این طرح به دقت بررسی و معاینه و رفع می شود. نگهداری طرح لبخند مستلزم مراقبت از دهان و دندان در طول زمان است. برای مثال، سفید کردن دندان باید گاهی اوقات تکرار شود تا درخشان بودن دندان ها ماندگار باشد و حفظ شوند. درانتخاب بهترین پزشک زیبایی از دندان های زیبا,مرتب,سفید و شیک و لبخند تاثیر گزار لذت ببرید.

اصلاح طرح لبخند

آشنایی با تخصص دندانپزشک زیبایی

دندانپزشکی زیبایی و ترمیمی قسمتی از تخصص های پزشکی بوده که از یک سو طیف وسیعی از درمانها شامل ترمیم های پیشگیرانه و محافظه کارانه تا بازسازی دندانهایی که به میزان زیاد دچار تخریب شده اند و گذاشتن روکش ایمپلنت را شامل شده و از سوی دیگر در تصحیح ناهنجاری زیبایی دندانهای جلو از جمله بدرنگی ها، منظم کردن دندانها، بستن فاصله بین دندانها، صاف کردن دندانهای کج رویش یافته و … را در بر می گیرد.

درمان بدرنگی دندان

درمان بد رنگی دندان

۱– درمان تغییر رنگهای دندانی:

تغییر رنگ دندانها بدلایل مختلف نظیر استفاده از بعضی داروها همچون تتراسیکلین در دوران کودکی، وجود فلوراید اضافی در آب آشامینی، تب یا اسهال شدید در دوران کودکی که دندانها در حال شکل گیری هستند و یا درمان ریشه (درمان عصب) دندانها اتفاق می افتد که این تغییر رنگها معمولا عمقی می باشد از سوی دیگر نوشیدن بیش از حد چای و کشیدن سیگار باعث تغیر رنگ می شوند.
امروزه میتوان با استفاده از داروهای سفید کننده و خاص و بدون صدمه به نسج دندان این تغییر رنگها را اصلاح نمود در مواردیکه تغییر رنگ به دارو جواب مناسب ندهد می توان با استفاده از یک صفحه کامپوزیتی یا سرامیکی (چینی) که لامینیتنامیده می شود و روی سطح بیرونی دندان که به سمت لب قرار دارد چسبانده میشود درمان نمود.

۲– بستن فضای بین دندانها:

بعلل مختلف ممکن است فضا بین دندانها موجود باشد در بعضی بیماران فضا بین دو دندان یا بصورت منتشر بین تمام دندانهای جلو باشد می توان با استفاده از کامپوزیت یا لامینیت سرامیکی (صفحه چینی) فضاها را بست و ظاهری بسیار زیباتر ایجاد نمود.

۳– منظم نمودن دندانها :

در گذشته تنها راه حل منظم کردن دندانهایی که چرخیده اند، روی هم قرار گرفته، کج رویش یافته اند و … ارتودنسی بوده است که در بعضی مواد بعلت طولانی بودن مدت مدت درمان ارتودنسی (از یک تا چند سال) یا بالا بودن سن بسیاری از بیماران تمایل به ارتودنسی ندارند.
خوشبختانه اکنون با استفاده از لامینیتهای کامپوزیتی سرامیکی که روی سطح بیرونی دندانها کار گذاشته می شوند می توان اقدام به درمان در حداقل زمان (۱-۳ هفته) نمود (بایستی در نظر داشت در مواردیکه نامنظمی شدید است تنها راه درمان ارتودنسی می باشد.)

۴– افزایش طول دندانها:

بعضی بیماران بصورت وراثتی دارای دندانهایی کوتاه هستند یا اینکه بعلت سایش، شکستگی یا افزایش سن دندانهایشان کوتاه شده است که می توان براحتی این مشکلات را درمان نمود.

۵– درمان دندانهایی که بد شکل یا کوچکتر از حد طبیعی هستند:

در بعضی موارد یک یا چند دندان کوچکتر از حد طبیعی بوده یا بعت نبود مادرزادی یک دندان، دندان مجاور در محل غیر طبیعی رویش می یابد و باعث می شودند لبخند بیمار غیر طبیعی و نا زیبا باشد که می توان با حداقل تراش یا بدون تراش با استفاده از پوشش از جنس کامپوزیت یا سرامیک شکل و اندازه مناسب را ایجاد و لبخند طبیعی و زیبا برای بیمار فراهم نمود.

روش های دندانپزشکی زیبایی و ترمیمی
۶– ترمیم دندانهای شکسته:

بعلل مختلف ممکن است دندانهای جلو دچار شکستگی شوند که این شکستگیها در دوران کودکی یا نوجوانی بعلت زمین خوردن و در دوران بزرگسالی بعلت تصادف اتفاق می افتد در گذشته تنها راه درمان روکش یا کراون بود که مستلزم تراش زیاد دندان می باشد خوشبختانه امروزه می توان بلا فاصله و با استفاده از ترمیم های کامپوزیتی یا لامینیت های سرامیکی که نیاز به حداقل آماده سازی را دارند اقدام به درمان نمود بطوریکه آنقدر طبیعی بازسازی انجام شود که قابل تشخیص نباشند.
همین اتفاق بعلل مختلف ممکن است برای دندانهای آسیاب (دندانهای عقب یا خلف) پیش آید بعنوان مثال بعلت پوسیدگی یا خوردن غذاهای سفت یا وجود خرده ای استخوان و غیره بهمراه غذا و یا عادت نا نماسب شکستن تخمه، پسته و … این دندانها دچار شکستگی می شوند که در گذشته تنها راه حل استفاده از ترمیم های کامپوزیتی همرنگ دندان یا پرکردگیهای مخصوص ار جنس چینی که در لابراتوار ساخته می شوند و از استحکام بسیار بالایی برخوردارند با حداقل تراش و آسیب نسج سالم دندان آنها بازسازی نمود.

۷– ترمیم دندانهای آسیاب (خلفی) با مواد همرنگ:

سوالی که از سوی بسیاری از بیماران مطرح می شود این است که آیا ترمیم های همرنگ از مقاومت و دوام کافی برای ترمیم دندانهای آسیاب برخوردارند؟
بلی می توان براحتی و بدون نگرانی از این مواد برای ترمیم دندانهای آسیاب استفاده کرد بشرطی که دندانپزشک از تخصص و مهارت کافی برخوردار بوده و از انواع مقاوم مواد همرنگ که مخصوص ترمیم دندانهای آسیاب هستند استفاده نماید در این صورت می توان مطمئن بود که ترمیمی زیبا و با دوام (طول عمر ۷- ۱۰ سال ) انجام شده که هنگام خندیدن و یا باز بودن دهان به هیچ وجه قابل تشخیص نمی باشد. از این مواد هم در حفرات کوچک و هم در حفرات بزرگ می توان استفاده نمود. بدیهی است که در صورتیکه یک دندان پوسیده درست ترمیم و یا بازسازی شود در آینده نیاز به درمانهای نیاز به درمانهای وسیعتر نظیر درمان ریشه (درمان عصب) قراردان روکش یا جایگزینی با ایمپلنت نخواهد داشت.

۸– جایگزینی دندانهای از دست رفته با ایمپلنت:

خوشبختانه گذاشتن ایمپلنت در محل دندان از دست رفته کمک بزرگی به بیماران است تا مشکل بی دندانی نداشته باشند برای این منظور درمان شامل دو مرحله می باشد:
الف- جراحی: در هنگام جراحی در محل دندان از دست رفته یک ریشه مصنوعی از جنس تیانیوم گذاشته می شود بسته به محل و وضعیت سلامت عمومی بیماران از ۴ هفته تا ۶ ماه آسان گذاشتن روکش میسرمی گردد در این فاصله زمانی استخوان شروع به تشکیل اطراف ایمپلنت نموده و کاملا آنرا در بر می گیرد.
ب- گذاشتن روکش: پس از اینکه استخوان جدید اطراف ایمپلنت تشکیل شده می تواند روی آن روکش قرار گیرد.
معمولا درمان ایمپلنت توسط دو متخصص انجام می شود قسمت اول توسط جراح متخصص لثه یا جراح فک و صورت و قسمت دوم توسط متخصص ترمیمی یا پروتز به این ترتیب احتمال شکست و لق شدن ایمپلنت بحداقل رسیده و طول عمر آن افزایش می یابد.

۳۰ تیر ۹۸ ، ۱۸:۳۸ ۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
احمد خلیلی

اصلاح طرح لبخند از گدشته تا امروز

اصلاح طرح لبخند


در گذشته اکثر دندان ها با استفاده از روش های سنتی و فقط در حد آرام کردن درد دندان درمان می شدند و مبحث زیبایی در میان دندانپزشکان جایگاهی نداشت. 
ترمیم دندانها فقط در حدی بود که دندان کشیده نشود و قابل استفاده در دهان باشد. اما امروزه با پیشرفت روز افزون تکنولوژی و درمان های زیبایی، علم دندانپزشکی به شیوه های درمانی متعدد و شگفت انگیزی دست یافته است.

طراحی لبخند چیست؟


همانطور که از نامش پیداست، اصلاح طرح لبخند در طراحی لبخندی زیبا کاربرد دارد. دندان های بد رنگ، شکسته و نامرتب اعتماد به نفس افراد را پایین میاورد.
این روزها داشتن لبخند به اصطلاح هالیوودی برای داشتن چهره ای زیبا و لبخندی جذاب خواسته بسیاری از افراد است. اما برای دستیابی به نتیجه مطلوب باید تمام ویژگیهای مراجعه کننده مثل هر یک از اجزای صورت، شکل و ویژگیهای دندانها و لثه و حتی رنگ پوست و مو توسط پزشک در نظر گرفته شود.

اصلاح طرح لبخند

طراحی دیجیتالی لبخند


شاید اسم سیستم دیجیتالیDSD یا طراحی دیجیتالی لبخند به گوش شما خورده باشد. زمانیکه برای اصلاح طرح لبخند به دندانپزشکی زیبایی مراجعه می کنید، برخی پزشکان متخصص با اندازه گیری دقیق، با در نظر گرفتن تناسب فاصله دو مردمک و فاصله گوشه های لب و ارتفاع صورت و بررسی نمای دندان به لحاظ طول و عرض و موقعیت لثه به بررسی جوانب و ارائه طرح درمان می پردازند. این بررسیها دیجیتالی انجام می شود و برای اولین بار با طراحی لبخند بیمار به صورت دیجیتالی و توسط کامپیوتر انجام شد. 
به طور کلی دندانپزشک زیبایی قبل از اقدام به درمان ازطریق سیستم DSD ساختار دندان، لثه و فک بیمار را کامل بررسی می کند تا بهترین نتیجه را برای ارائه درمان بگیرد و بتواند پیشاپیش جوانب کار را بسنجد و ریسک درمان را کاهش دهد.اصلاح طرح لبخند شامل :

  • بلیچینگ
  • ایمپلنت
  • ارتودنسی
  • لمینت و غیره..

اگر حین بررسی دندانها یا لثه دچار مشکلاتی باشند که نیاز به درمان قبل از اصلاح طرح لبخند داشته باشند پزشک حتما اقدام خواهد کرد.

آیا ارتودنسی در سنین بالا امکان پذیر است؟


همان طور که گفته شد بهترین دوران برای ارتودنسی، سنین کودکی و اوایل دوران نوجوانی بوده (قبل از بلوغ جنسی) و سن طلایی برای ارتودنسی نیز نام دارد. در این دوران استخوان های نوجوانان در حال رشد بوده، نرمی و انعطاف بیشتری دارند و به این دلیل بسیار راحت تر حرکت داده می شوند. این ویژگی ها سبب می شود تا درمان ارتودنسی در این سنین بسیار موفقیت آمیز بوده و طول دوره درمان نیز کوتاه تر شود.
اما همانطور که گفتیم تعدادی از افراد به دلایل مختلف در دوران کودکی و نوجوانی تحت درمان ارتودنسی قرار نگرفته اند یا به دلیل عادات دندانی نادرست (مانند دندان قروچه) دندان های نامرتب و به هم ریخته ای دارند و اکنون در آستانه میانسالی و سالمندی، آرزوی داشتن دندان هایی مرتب و زیبا را دارند. سؤالی که در ذهن این دسته از افراد مطرح می شود این است که آیا ارتودنسی در سنین بالا و برای ما نیز امکان پذیر است؟
طبق نظر متخصصین ارتودنسی، انجام این درمان و ردیف کردن دندان ها در هر سنی امکان پذیر است، گر چه سنین پیش از نوجوانی سن طلایی برای درمان ارتودنسی محسوب می شود؛ اما در سنین بزرگ سالی نیز می توان درمان ارتودنسی را انجام داد و این درمان محدودیت سنی ندارد. البته درمان موفقیت آمیز در سنین بالا مشروط به سلامت کامل لثه هاست. اگر در سنین بزرگسالی و میانسالی به سر می برید و قصد مرتب کردن دندان های خود را دارید، باید به متخصص ارتودنسی مراجعه نمایید تا با یک معاینه ساده تشخیص دهد که آیا لثه های شما از سلامت کافی برخوردار است یا خیر.
اگر لثه های شما دچار بیماری باشند یا بافت های لثه دارای استحکام کافی نباشند، نمی توانند دندان ها را در جای خود نگه داشته و درمان با شکست مواجه خواهد شد. عدم مراجعه منظم جهت معاینات دوره ای ممکن است علاوه بر شکست درمان، باعث اتلاف هزینه و وقت شما شود. بنابراین لازم است در صورتی که لثه های شما دچار مشکل و بیماری هستند، ابتدا نسبت به درمان بیماری های لثه اقدام نمایید.


انواع روش های ارتودنسی برای درمان درهم ریختگی دندان های بزرگسالان

متخصص ارتودنسی
اکثر افراد اعتقاد دارند که ارتودنسی تنها برای کودکان و نهایتاً نوجوانان قابل انجام است و در مورد بی نظمی دندان های بزرگسالان نمی توان هیچ گونه اقدام درمانی انجام داد. اما همانطور که قبلا نیز گفتیم اکنون ثابت شده است که این موضوع یک باور عامیانه نادرست بوده و بی نظمی دندان های بزرگسالان نیز تحت نظر متخصص ارتودنسی میسر است.
امروزه با پیشرفت علم دندان پزشکی و ابداع روش های نوین برای اصلاح ناهنجاری های فک و دندان، ارتودنسی در هر سنی امکان پذیر است و بزرگسالان می توانند از این بابت آسوده خاطر باشند. ارتودنسی در سنین پیش از بلوغ به دلیل انعطاف استخوان ها با سرعت بیشتری انجام می شود؛ اما در سنین بالا طول دوره درمان ارتودنسی بیشتر خواهد بود و دندان ها به سختی حرکت داده می شوند.
درمان بی نظمی دندان ها و ردیف کردن آنها، نه تنها بر زیبایی و افزایش اعتماد به نفس بزرگسالان تأثیر دارد، بلکه باعث بهبود وضعیت تکلم و صحبت کردن، اصلاح بایت، جویدن و غذا خوردن نیز می شود. روش های متنوعی برای ارتودنسی بزرگسالان وجود دارد. می توان از براکت های فلزی قدیمی، براکت های سرامیکی، ارتودنسی لینگوال یا پشت دندانی و دستگاه ارتودنسی دیمون به این منظور استفاده کرد.

درمان ارتودنسی به منظور ناهنجاری های فکی در بزرگسالان


گرچه ارتودنسی به منظور مرتب کردن دندان ها محدودیت سنی ندارد، اما درمان ناهنجاری های فکی با محدودیت سنی بیشتری رو به روست. بهترین سن برای درمان این دسته از ناهنجاری ها سنین پیش از بلوغ می باشد و با افزایش سن و با توجه به شدت و نوع ناهنجاری ممکن است به جراحی فک نیاز داشته باشید. اگر ناهنجاری های فکی خفیف بوده و لثه ها از سلامت کافی برخوردار باشند می توان بدون انجام عمل جراحی فک و با استفاده از روش ارتودنسی جبرانی یا کاموفلاژ این موارد را درمان نمود. از جمله ناهنجاری های فکی می توان به کراس بایت، اپن بایت، اورجت، آندر بایت و اور بایت اشاره کرد.

آموزش مسواک در ارتودنسی


همانطور که می دانیم ارتودنسی برای مرتب سازی دندان های نامنظم و نامرتب است که منظری زشت و نامطلوب را برای فرد ایجاد می کند و در روحیه ی فرد اثرات مخربی ایجاد می کند، بنابراین رسیدن به نتیجه ی مطلوب برای فرد بیمار بسیار مهم است.
با توجه به اینکه مدت زمان درمان ارتودنسی طولانی است و ممکن است چندین ماه یا سالطول بکشد این مطلب اهمیت رعایت بهداشت دهان و دندان را دو صد چندان می کند تا فرد بیمار به خواسته ی شیرین خود که داشتن لبخندی زیباست برسد.
به بیان دیگر می توان گفت که درمان ارتودنسی از جانب پزشک معالج است و پیشگیری و رعایت بهداشت دهان و دندان از جانب فرد بیمار است، چون در درمان ارتودنسی خصوصا ارتودنسی ثابت فضای مناسبی برای ماندن خرده های غذا و ایجاد و رشد انواع باکتری ها فراهم می گردد که اگر رعایت اصول بهداشتی نشود اسباب پوسیدگی و تخریب دندان ها به وجود می آید.
به عبارت دیگر انباشته شدن باکتری های موجود در براکتهای روی دندان ها خطر پوسیدگی دندان را افزایش می دهد. اسید تولید شده توسط باکتری ها به تدریج سطح دندان را در خود حل می کند، در نتیجه لک شدن سطح دندان اتفاق می افتد که در نهایت به پوسیدگی دندان می انجامد. اگر چه همه به یک میزان مستعد پوسیدگی و لک شدن دندان نیستند اما به هر جهت تاثیرات مخربی بر روی روند درمان دارند.

ارتودنسی

  • اما چگونه بهداشت دهان و دندان را رعایت کنیم؟

آشنا ترین شیوه ی رعایت بهداشت دهان و دندان، مسواک زدن است که تاثیرات فراوانی در رسیدن به این مهم دارد.

  • مسواک زدن در طول درمان ارتودنسی:

از آن جا که مواد غذایی به راحتی به براکت ارتودنسی می چسبد و در میان اتصالات آن گیر می کند انواع مختلفی از مسواک طراحی شده تا این عمل مهم به خوبی انجام شود.

  1. مسواک مخصوص ارتودنسی، چون کمترین آسیب را به لثه ها می زند.
  2. هر مسواک نرمی که به اندازه کافی کوچک باشد نیز مناسب است.
  3. مسواک بین دندانی (پروکسا براش)، پرزهای سراسر این مسواک بسیار ظریف است و شبیه به لوله پاک کن است. با مسواک بین دندانی می توان پشت و اطراف سیم ارتودنسی، بند، کش و براکت ها را کاملاً تمیز کرد.
  4. مسواک برقی، استفاده از مسواک برقی نیز اشکالی ندارد، به شرطی که پرزهای آن نرم باشد و قدرت مسواک را پایین نگه دارید تا به براکت ها آسیب نزند.

شیوه ی صحیح مسواک زدن در ارتودنسی

  1. با توجه به اینکه بیشترین تجمع خرده های غذایی و پلاک میکروبی در نواحی طوق دندانها است، بیمار ارتودنسی می بایست توجه ویژه ای به این قسمت ها نشان بدهد. برای این منظور مسواک با زاویه ۴۵ درجه بین لثه و براکت قرار گرفته و با حرکت چرخشی به آسانی نواحی مجاور لثه تمیز می شود.
  2. سطح جونده دندان ها را هم می توان با حرکات رفت و برگشتی به دفعات مناسب پاک سازی کرد.
  3. یکی از قسمت هایی که در مسواک کردن از آن غافل میشویم، پشت دندان هاست که باید با همان زاویه ی 45 درجه و حرکات چرخشی به صورت متناوب برس شود.
  4. یکی از موارد مهم دیگر زبان است که به خاطر داشتن پرزهای ریز جایگاه خوبی برای رشد باکتری ها ست و می توان با حرکت رفت و برگشتی مسواک به خوبی آن را پاک سازی کرد.
  5. بیمار ارتودنسی می تواند از یک مسواک بین دندانی نیز برای تمیز کردن اطراف و زیر براکت و سیم ارتودنسی بهره بگیرد. نکته مهم در مورد مسواک های بین دندانی ارتودنسی، لزوم دقت کافی بیمار در عدم آسیب به سیم ارتودنسی می باشد.

نکاتی مهم در بهداشت دهان و دندان در ارتودنسی

  1. دندان ها را باید به خوبی پس از هر وعده غذایی یا خوردن تنقلات و قبل از خوابیدن مسواک بزنید و یا اگر امکان مسواک زدن نبود به میزان کافی آب را در دهان خود قرقره کنید.
  2. برای تسلط بر روش صحیح مسواک زدن باید وقت بگذارید و تمرین کنید.
  3. مدت زمان مناسب مسواک زدن حدود 5 دقیقه است.
  4. باید هنگام مسواک زدن فشار کافی را اعمال کنید تا پرزهای مسواک را روی بافت لثه حس کنید.
  5. از خمیردندان حاوی فلوراید به میزان کم استفاده کنید و خمیر دندان را قورت ندهید.
  6. دو یا سه بار در روز، پس از هر وعده اصلی غذایی مسواک بزنید.
  7. تمام سطوح دندان ها و دهان را مسواک بزنید؛ به عبارت دیگر بالا، پشت و جلوی دندان ها، روی زبان و داخل گونه ها یعنی محل های مورد علاقه باکتری ها را مسواک بزنید.
  8. براکت ها را دائما بررسی کنید و اگر شکسته یا لق شده بود به متخصص ارتودنسی خود مراجعه کنید.
  9. راه تشخیص داشتن بهداشت مناسب دهان و دندان در ارتودنسی تمیز و برّاق به نظر رسیدن براکت ها و امکان مشاهده لبه های آنها به وضوح می باشد.
۳۰ تیر ۹۸ ، ۱۶:۵۶ ۲ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
احمد خلیلی

لمینت سرامیکی

اصلاح طرح لبخند


متخصص دندان پزشک زیبایی شخصی است که در رابطه با زیبا سازی دندان ها و درمان های ترمیمی آن ها به طور تخصصی آموزش دیده و دوره های عملی و تحصیلی را گذرانده است.
پس از مراجعه به دندانپزشک متخصص زیبایی، دهان و دندان های شما معاینه می شوند تا ابتدا نواقص و مشکلات دندانی تشخیص داده شوند. پس از این مرحله دندان پزشک اقدام به جرم گیری، ترمیم پوسیدگی ها (پر کردن دندان های پوسیده) و درمان مشکلات احتمالی لثه می نماید.
اما مرحله اصلی اصلاح طرح لبخند و ایجاد لبخند هالیوودی، انتخاب روش های مناسب برای به دست آمدن نتیجه مطلوب است. روش های مختلفی برای اصلاح طرح لبخند به کار گرفته می شود:

  • لمینت سرامیکی

در صورتی که دندان های شما از نظر مکان قرارگیری مشکلی نداشته و نیازی به ارتودنسی نباشد، یکی از گزینه های قابل انتخاب شما، لمینت سرامیکی خواهد بود. باید توجه داشت که این روش برای تمام افراد قابل انجام نیست، به عنوان مثال افرادی که عادت دندان قروچه دارند برای گذاشتن لمینت سرامیکی کاندید خوبی نیستند. برای انجام این روش، ابتدا دندان ها تراش داده و از آن ها قالب (کست) تهیه می شود، سپس قالب به لابراتوار ارسال شده و لمینت ها مطابق قالب اختصاصی ساخته خواهد شد. زمان مورد نیاز برای ساخت لمینت سرامیکی حدود سه هفته خواهد بود. پس از آن دندانپزشک با استفاده از نوعی چسب مخصوص لمینت ها را به روی دندان شما می چسباند.

اصلاح طرح لبخند
لمینت های سرامیکی زیبایی بسیار خوبی دارند و تنها عیب آن ها، آسیب پذیری در برابر ضربه و فشار می باشد، در صورتی که لمینت های سرامیکی لب پر شده یا دچار شکستگی شوند، امکان ترمیم آن ها وجود ندارد و باید تعویض شوند.

  • روکش سرامیکی

لمینت سرامیکی و روکش سرامیکی هر دو از یک جنس هستند و از مواد یکسانی ساخته می شوند. تفاوت آنها در میزان پوشش دادن دندان هاست. لمینیت تنها سطح خارجی دندان را پوشش می دهد، در حالی که روکش کل دندان را می پوشاند. از روکش در مواردی استفاده می شود که دندان در معرض آسیب بوده و نیاز به محافظت توسط روکش داشته باشد.
روکش های سرامیکی در گذشته با لایه زیرین یا پایه فلزی و لایه رویی سرامیکی ساخته می شد. چنین ساختاری زیبایی کاملی نداشت و پس از مدتی باعث تیرگی رنگ لثه می شد. اما امروزه روکش های سرامیکی با پایه هایی از جنس زیرکونیوم ساخته می شوند. روکش های زیرکونیا، زیبایی و کیفیت بیشتری داشته و به رنگ طبیعی دندان ها نزدیک تر هستند.
برای ساخت روکش های سرامیکی نیز نیاز به تراش دادن دندان های شما و قالب گیری از آن هاست. پروسه ساخت روکش زیرکونیا چند هفته زمان می برد. معمولا برای اصلاح طرح لبخند، به روکش کردن تعداد 4 تا 8 دندان جلویی، نیاز است.

  • ونیر کامپوزیت

یکی از روش های ایجاد لبخند هالیوودی، استفاده از ونیر کامپوزیت است. در این روش کامپوزیت یا ماده مخصوص پوشش دهنده به روی دندان قرار گرفته و شکل داده می شود. پس از گذشت مدت کوتاهی (در حد یک جلسه) کامپوزیت ونیر سخت شده و پس از آن پولیش می شود تا زیبایی و درخشندگی بیشتری به دست بیاورد.
ونیر کامپوزیت از نظر هزینه مقرون به صرفه تر از روکش های سرامیکی است، برای ساخت آن ها نیازی به قالب گیری و گذشت چند هفته زمان نیست، نیازی به تراش دادن دندان ها ندارد و تنها در یک جلسه انجام می شود. در صورتی که روکش ونیری دندان شما دچار شکستگی یا آسیب شود، قابل ترمیم است.

  • بلیچینگ

در صورتی که طرح لبخند و شکل دندان های شما تناسب خوبی داشته باشد، دندان ها مرتب بوده، و شکستگی و نقصی نداشته باشد، می توان از روش بلیچینگ برای سفید کردن آنها و اصلاح طرح لبخند استفاده کرد. بلیچینگ به روش خانگی و در مطب قابل انجام است. بلیچینگ در مطب با استفاده از مواد سفید کننده مخصوص انجام می شود و در مدت کوتاهی باعث سفیدی دندان ها می شود.
بلیچینگ خانگی توسط خود فرد در خانه انجام می شود. برای انجام این کار یک قالب اختصاصی برای شما تهیه شده و باید هر شب مواد بلیچینگ را داخل قالب یا تری ریخته و روی دندان ها قرار دهید. دوام سفیدی دندان ها در بلیچینگ خانگی نسبت به روش بلیچینگ در مطب بیشتر است. گرچه روش بلیچینگ در مطب به دلیل استفاده از مواد سفید کننده با غلظت بالاتر، سفیدی بیشتری ایجاد می کند. ماده مؤثره در روش بلیچینگ، هیدوژن پروکساید است که با نفوذ در مینای دندان باعث نابودی رنگدانه ها و سفیدی آن می شود.


ارتودنسی

ارتودنسی پایه ای ترین روش درمان اصلاح طرح لبخند است. تا دندان های شما کاملاً ردیف و مرتب نشده باشند، نمی توانید از روش های روکش، ونیر یا لمینت استفاده کنید. ارتودنسی با دو روش ثابت و متحرک قابل اجرا است که متخصص ارتودنسی با توجه به نوع و شدت مشکل بی نظمی دندان ها روش مناسب را برای شما تجویز خواهد کرد.

ارتودنسی

  • ارتودنسی در سنین بالا

ارتودنسی یکی از شاخه های تخصصی دندان پزشکی است که در آن به ردیف کردن دندان ها و اصلاح ناهنجاری های استخوان های فک بالا و پایین پرداخته می شود. همان طور که می دانید مناسب ترین سن برای ارتودنسی و اصلاح نمودن ناهنجاری های دندان و فک، سال های پس از رشد دندان های شیری و اوایل دوران نوجوانی می باشد. اما بسیاری از افرادی که به هر دلیلی در سنین نوجوانی نسبت به اصلاح بی نظمی دندان های خود اقدام نکرده اند و اکنون در سنین بزرگسالی و میانسالی به سر می برند، این سؤال را در ذهن دارند که آیا ارتودنسی برای بزرگسالان نیز امکان پذیر است؟

  • آیا ارتودنسی در سنین بالا امکان پذیر است؟

همان طور که گفته شد بهترین دوران برای ارتودنسی، سنین کودکی و اوایل دوران نوجوانی بوده (قبل از بلوغ جنسی) و سن طلایی برای ارتودنسی نیز نام دارد. در این دوران استخوان های نوجوانان در حال رشد بوده، نرمی و انعطاف بیشتری دارند و به این دلیل بسیار راحت تر حرکت داده می شوند. این ویژگی ها سبب می شود تا درمان ارتودنسی در این سنین بسیار موفقیت آمیز بوده و طول دوره درمان نیز کوتاه تر شود.
اما همانطور که گفتیم تعدادی از افراد به دلایل مختلف در دوران کودکی و نوجوانی تحت درمان ارتودنسی قرار نگرفته اند یا به دلیل عادات دندانی نادرست (مانند دندان قروچه) دندان های نامرتب و به هم ریخته ای دارند و اکنون در آستانه میانسالی و سالمندی، آرزوی داشتن دندان هایی مرتب و زیبا را دارند. سؤالی که در ذهن این دسته از افراد مطرح می شود این است که آیا ارتودنسی در سنین بالا و برای ما نیز امکان پذیر است؟
طبق نظر متخصصین ارتودنسی، انجام این درمان و ردیف کردن دندان ها در هر سنی امکان پذیر است، گر چه سنین پیش از نوجوانی سن طلایی برای درمان ارتودنسی محسوب می شود؛ اما در سنین بزرگ سالی نیز می توان درمان ارتودنسی را انجام داد و این درمان محدودیت سنی ندارد. البته درمان موفقیت آمیز در سنین بالا مشروط به سلامت کامل لثه هاست. اگر در سنین بزرگسالی و میانسالی به سر می برید و قصد مرتب کردن دندان های خود را دارید، باید به متخصص ارتودنسی مراجعه نمایید تا با یک معاینه ساده تشخیص دهد که آیا لثه های شما از سلامت کافی برخوردار است یا خیر.
اگر لثه های شما دچار بیماری باشند یا بافت های لثه دارای استحکام کافی نباشند، نمی توانند دندان ها را در جای خود نگه داشته و درمان با شکست مواجه خواهد شد. عدم مراجعه منظم جهت معاینات دوره ای ممکن است علاوه بر شکست درمان، باعث اتلاف هزینه و وقت شما شود. بنابراین لازم است در صورتی که لثه های شما دچار مشکل و بیماری هستند، ابتدا نسبت به درمان بیماری های لثه اقدام نمایید.


انواع روش های ارتودنسی برای درمان درهم ریختگی دندان های بزرگسالان


اکثر افراد اعتقاد دارند که ارتودنسی تنها برای کودکان و نهایتاً نوجوانان قابل انجام است و در مورد بی نظمی دندان های بزرگسالان نمی توان هیچ گونه اقدام درمانی انجام داد. اما همانطور که قبلا نیز گفتیم اکنون ثابت شده است که این موضوع یک باور عامیانه نادرست بوده و بی نظمی دندان های بزرگسالان نیز تحت نظر متخصص ارتودنسی میسر است.
امروزه با پیشرفت علم دندان پزشکی و ابداع روش های نوین برای اصلاح ناهنجاری های فک و دندان، ارتودنسی در هر سنی امکان پذیر است و بزرگسالان می توانند از این بابت آسوده خاطر باشند. ارتودنسی در سنین پیش از بلوغ به دلیل انعطاف استخوان ها با سرعت بیشتری انجام می شود؛ اما در سنین بالا طول دوره درمان ارتودنسی بیشتر خواهد بود و دندان ها به سختی حرکت داده می شوند.
درمان بی نظمی دندان ها و ردیف کردن آنها، نه تنها بر زیبایی و افزایش اعتماد به نفس بزرگسالان تأثیر دارد، بلکه باعث بهبود وضعیت تکلم و صحبت کردن، اصلاح بایت، جویدن و غذا خوردن نیز می شود. روش های متنوعی برای ارتودنسی بزرگسالان وجود دارد. می توان از


براکت ارتودنسی فلزی قدیمی، براکت های سرامیکی، ارتودنسی لینگوال یا پشت دندانی و دستگاه ارتودنسی دیمون به این منظور استفاده کرد.

درمان ارتودنسی به منظور ناهنجاری های فکی در بزرگسالان


گرچه ارتودنسی به منظور مرتب کردن دندان ها محدودیت سنی ندارد، اما درمان ناهنجاری های فکی با محدودیت سنی بیشتری رو به روست. بهترین سن برای درمان این دسته از ناهنجاری ها سنین پیش از بلوغ می باشد و با افزایش سن و با توجه به شدت و نوع ناهنجاری ممکن است به جراحی فک نیاز داشته باشید. اگر ناهنجاری های فکی خفیف بوده و لثه ها از سلامت کافی برخوردار باشند می توان بدون انجام عمل جراحی فک و با استفاده از روش ارتودنسی جبرانی یا کاموفلاژ این موارد را درمان نمود. از جمله ناهنجاری های فکی می توان به کراس بایت، اپن بایت، اورجت، آندر بایت و اور بایت اشاره کرد.

ایمپلنت

ایمپلنت یا کاشت دندان یکی از روش های دندان پزشکی است که برای پر کردن جای خالی دندانهای از دست رفته و رفع مشکل بی دندانی به کار میرود. در این روش فیسکچر یا  پایه هایی از جنس تیتانیوم سازگار  با بافت های بدن، به صورت عمیق درون استخوان فک قرار داده می شود. این پایه یا فیکسچر به عنوان ریشه دندان عمل می کند. سپس قطعه کوچکی به نام اباتمنت به آن متصل شده و کراون یا تاج دندان (پروتز) روی آن نصب می شود.

ایمپلنت یکی از درمان های دندان پزشکی است که باعث میشود شما احساس راحتی و زیبایی بیشتری داشته باشید اما نسبت به درمانهای دیگر در این زمینه، یکی از درمانهای پر هزینه محسوب میشود و هزینه آن بستگی به برند تولید کننده ایمپلنت دارد. بهتر است در این مورد با دندانپطشک متخصص در این زمینه مشورت نمایید.

مهم ترین عامل در تعیین کیفیت ایمپلنت، پذیرش آن توسط بافت های زنده بدن میباشد. بافت لثه باید با ایمپلنت هماهنگ بوده و دچار التهاب غیر عادی، تورم و درد نشود. البته ممکن است در روزهای اول استفاد از این محصول چنین علائمی را تجربه کنید، اما در صورت ادامه آن حتما به دندان پزشک خود مراجعه نمایید.

ایمپلنت مناسب در ناحیه استخوانی اطراف خود، استخوان سازی را تحریک می کند و باعث ایجاد بافت استخوانی سالم در اطراف خود می شود. همچنین ایمپلنت مناسب دارای بافت ریز متخلخل است، این ویژگی سبب می شود تا استخوان اطراف ایمپلنت با آن بیشتر در تماس باشد و زمان یکپارچه سازی ( استئواینتگریشن) استخوان با ایمپلنت یا اصطلاحا جوش خوردن کاهش پیدا کند.

انواع ایمپلنت

همانطور که گفته شد ایمپلنت ها شامل انواع متفاوتی هستند. نوع آن ها بستگی به شرکت سازنده، جنس و مراحل کار نصب دارد و دندان پزشک با توجه به سن بیمار، وضعیت استخوان فک، بیماری های جانبی و وضعیت دندان های او تصمیم میگیرد که از چه نوعی از ایمپلنت استفاده کند.

  • ایمپلنت ساب پریواستیل

از این نوع ایمپلنت برای درمان یک مرحله ای استفاده می شود. پین یا فیکسچر روی استخوان فک و داخل بافت لثه قرار داده شده و سپس اباتمنت روی آن نصب میشود. در نهایت کراون یا تاج روی آن قرار می گیرد.

ایمپلنت

  • ایمپلنت اندو استیل

در این نوع ایمپلنت، فیکسچرها مستقیما به داخل استخوان فک وارد می شوند. در این روش از جراحی برای کار گذاشتن ایمپلنت استفاده می کنند، فیکسچرها به شکل های پیچی، تیغه ای، صاف و... وجود دارد که دندان پزشک با توجه به شرایط بیمار تصمیم می گیرد از کدام نوع استفاده کند. فیکسچرها مانند ریشه دندان عمیق هستند و ایمپلنت را محکم داخل استخوان فک نگه می دارند.

  • ایمپلنت یک مرحله ای

در ایمپلنت یک مرحله ای از یک فیکسچر با طول مناسب استفاده کرده و آن را داخل فک قرار می دهند. اما قسمت رویی ایمپلنت از لثه بیرون باقی می ماند و پس از بهبودی محل جراحی و جوش خوردن ایمپلنت، تاج ساخته شده (پروتز) روی ایمپلنت نصب می شود.

در این روش به دلیل اینکه قسمت رویی ایمپلنت از لثه بیرون است، نیازی به جراحی مجدد وجود ندارد. ایمپلنت ساب پریواستیل از ایمپلنت های یک مرحله ای محسوب می شود.

  • ایمپلنت دو مرحله ای

در روش ایمپلنت دو مرحله ای، ابتدا پایه ایمپلنت یا فیکسچر درون استخوان فک کار گذاشته می شود، به طوری که کاملا درون لثه قرار می گیرد. سپس لثه بخیه زده می شود. مدتی باید سپری شود تا دوره جوش خوردن و بهبود محل جراحی با موفقیت به پایان برسد. پس از آن در جراحی دوم لثه باز شده و تاج دندان یا پروتز روی پایه نصب می شود.

۳۰ تیر ۹۸ ، ۱۵:۴۸ ۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
احمد خلیلی

اصلاح طرح لبخند

اصلاح طرح لبخند


متخصص دندان پزشک زیبایی شخصی است که در رابطه با زیبا سازی دندان ها و درمان های ترمیمی آن ها به طور تخصصی آموزش دیده و دوره های عملی و تحصیلی را گذرانده است.
پس از مراجعه به دندانپزشک متخصص زیبایی، دهان و دندان های شما معاینه می شوند تا ابتدا نواقص و مشکلات دندانی تشخیص داده شوند. پس از این مرحله دندان پزشک اقدام به جرم گیری، ترمیم پوسیدگی ها (پر کردن دندان های پوسیده) و درمان مشکلات احتمالی لثه می نماید.
اما مرحله اصلی اصلاح طرح لبخند و ایجاد لبخند هالیوودی، انتخاب روش های مناسب برای به دست آمدن نتیجه مطلوب است. روش های مختلفی برای اصلاح طرح لبخند به کار گرفته می شود:

  • لمینت سرامیکی

در صورتی که دندان های شما از نظر مکان قرارگیری مشکلی نداشته و نیازی به ارتودنسی نباشد، یکی از گزینه های قابل انتخاب شما، لمینت سرامیکی خواهد بود. باید توجه داشت که این روش برای تمام افراد قابل انجام نیست، به عنوان مثال افرادی که عادت دندان قروچه دارند برای گذاشتن لمینت سرامیکی کاندید خوبی نیستند. برای انجام این روش، ابتدا دندان ها تراش داده و از آن ها قالب (کست) تهیه می شود، سپس قالب به لابراتوار ارسال شده و لمینت ها مطابق قالب اختصاصی ساخته خواهد شد. زمان مورد نیاز برای ساخت لمینت سرامیکی حدود سه هفته خواهد بود. پس از آن دندانپزشک با استفاده از نوعی چسب مخصوص لمینت ها را به روی دندان شما می چسباند.

اصلاح طرح لبخند
لمینت های سرامیکی زیبایی بسیار خوبی دارند و تنها عیب آن ها، آسیب پذیری در برابر ضربه و فشار می باشد، در صورتی که لمینت های سرامیکی لب پر شده یا دچار شکستگی شوند، امکان ترمیم آن ها وجود ندارد و باید تعویض شوند.

  • روکش سرامیکی

لمینت سرامیکی و روکش سرامیکی هر دو از یک جنس هستند و از مواد یکسانی ساخته می شوند. تفاوت آنها در میزان پوشش دادن دندان هاست. لمینیت تنها سطح خارجی دندان را پوشش می دهد، در حالی که روکش کل دندان را می پوشاند. از روکش در مواردی استفاده می شود که دندان در معرض آسیب بوده و نیاز به محافظت توسط روکش داشته باشد.
روکش های سرامیکی در گذشته با لایه زیرین یا پایه فلزی و لایه رویی سرامیکی ساخته می شد. چنین ساختاری زیبایی کاملی نداشت و پس از مدتی باعث تیرگی رنگ لثه می شد. اما امروزه روکش های سرامیکی با پایه هایی از جنس زیرکونیوم ساخته می شوند. روکش های زیرکونیا، زیبایی و کیفیت بیشتری داشته و به رنگ طبیعی دندان ها نزدیک تر هستند.
برای ساخت روکش های سرامیکی نیز نیاز به تراش دادن دندان های شما و قالب گیری از آن هاست. پروسه ساخت روکش زیرکونیا چند هفته زمان می برد. معمولا برای اصلاح طرح لبخند، به روکش کردن تعداد 4 تا 8 دندان جلویی، نیاز است.

  • ونیر کامپوزیت

یکی از روش های ایجاد لبخند هالیوودی، استفاده از ونیر کامپوزیت است. در این روش کامپوزیت یا ماده مخصوص پوشش دهنده به روی دندان قرار گرفته و شکل داده می شود. پس از گذشت مدت کوتاهی (در حد یک جلسه) کامپوزیت ونیر سخت شده و پس از آن پولیش می شود تا زیبایی و درخشندگی بیشتری به دست بیاورد.
ونیر کامپوزیت از نظر هزینه مقرون به صرفه تر از روکش های سرامیکی است، برای ساخت آن ها نیازی به قالب گیری و گذشت چند هفته زمان نیست، نیازی به تراش دادن دندان ها ندارد و تنها در یک جلسه انجام می شود. در صورتی که روکش ونیری دندان شما دچار شکستگی یا آسیب شود، قابل ترمیم است.

  • بلیچینگ

در صورتی که طرح لبخند و شکل دندان های شما تناسب خوبی داشته باشد، دندان ها مرتب بوده، و شکستگی و نقصی نداشته باشد، می توان از روش بلیچینگ برای سفید کردن آنها و اصلاح طرح لبخند استفاده کرد. بلیچینگ به روش خانگی و در مطب قابل انجام است. بلیچینگ در مطب با استفاده از مواد سفید کننده مخصوص انجام می شود و در مدت کوتاهی باعث سفیدی دندان ها می شود.
بلیچینگ خانگی توسط خود فرد در خانه انجام می شود. برای انجام این کار یک قالب اختصاصی برای شما تهیه شده و باید هر شب مواد بلیچینگ را داخل قالب یا تری ریخته و روی دندان ها قرار دهید. دوام سفیدی دندان ها در بلیچینگ خانگی نسبت به روش بلیچینگ در مطب بیشتر است. گرچه روش بلیچینگ در مطب به دلیل استفاده از مواد سفید کننده با غلظت بالاتر، سفیدی بیشتری ایجاد می کند. ماده مؤثره در روش بلیچینگ، هیدوژن پروکساید است که با نفوذ در مینای دندان باعث نابودی رنگدانه ها و سفیدی آن می شود.


ارتودنسی

ارتودنسی پایه ای ترین روش درمان اصلاح طرح لبخند است. تا دندان های شما کاملاً ردیف و مرتب نشده باشند، نمی توانید از روش های روکش، ونیر یا لمینت استفاده کنید. ارتودنسی با دو روش ثابت و متحرک قابل اجرا است که متخصص ارتودنسی با توجه به نوع و شدت مشکل بی نظمی دندان ها روش مناسب را برای شما تجویز خواهد کرد.

ارتودنسی

  • ارتودنسی در سنین بالا

ارتودنسی یکی از شاخه های تخصصی دندان پزشکی است که در آن به ردیف کردن دندان ها و اصلاح ناهنجاری های استخوان های فک بالا و پایین پرداخته می شود. همان طور که می دانید مناسب ترین سن برای ارتودنسی و اصلاح نمودن ناهنجاری های دندان و فک، سال های پس از رشد دندان های شیری و اوایل دوران نوجوانی می باشد. اما بسیاری از افرادی که به هر دلیلی در سنین نوجوانی نسبت به اصلاح بی نظمی دندان های خود اقدام نکرده اند و اکنون در سنین بزرگسالی و میانسالی به سر می برند، این سؤال را در ذهن دارند که آیا ارتودنسی برای بزرگسالان نیز امکان پذیر است؟

  • آیا ارتودنسی در سنین بالا امکان پذیر است؟

همان طور که گفته شد بهترین دوران برای ارتودنسی، سنین کودکی و اوایل دوران نوجوانی بوده (قبل از بلوغ جنسی) و سن طلایی برای ارتودنسی نیز نام دارد. در این دوران استخوان های نوجوانان در حال رشد بوده، نرمی و انعطاف بیشتری دارند و به این دلیل بسیار راحت تر حرکت داده می شوند. این ویژگی ها سبب می شود تا درمان ارتودنسی در این سنین بسیار موفقیت آمیز بوده و طول دوره درمان نیز کوتاه تر شود.
اما همانطور که گفتیم تعدادی از افراد به دلایل مختلف در دوران کودکی و نوجوانی تحت درمان ارتودنسی قرار نگرفته اند یا به دلیل عادات دندانی نادرست (مانند دندان قروچه) دندان های نامرتب و به هم ریخته ای دارند و اکنون در آستانه میانسالی و سالمندی، آرزوی داشتن دندان هایی مرتب و زیبا را دارند. سؤالی که در ذهن این دسته از افراد مطرح می شود این است که آیا ارتودنسی در سنین بالا و برای ما نیز امکان پذیر است؟
طبق نظر متخصصین ارتودنسی، انجام این درمان و ردیف کردن دندان ها در هر سنی امکان پذیر است، گر چه سنین پیش از نوجوانی سن طلایی برای درمان ارتودنسی محسوب می شود؛ اما در سنین بزرگ سالی نیز می توان درمان ارتودنسی را انجام داد و این درمان محدودیت سنی ندارد. البته درمان موفقیت آمیز در سنین بالا مشروط به سلامت کامل لثه هاست. اگر در سنین بزرگسالی و میانسالی به سر می برید و قصد مرتب کردن دندان های خود را دارید، باید به متخصص ارتودنسی مراجعه نمایید تا با یک معاینه ساده تشخیص دهد که آیا لثه های شما از سلامت کافی برخوردار است یا خیر.
اگر لثه های شما دچار بیماری باشند یا بافت های لثه دارای استحکام کافی نباشند، نمی توانند دندان ها را در جای خود نگه داشته و درمان با شکست مواجه خواهد شد. عدم مراجعه منظم جهت معاینات دوره ای ممکن است علاوه بر شکست درمان، باعث اتلاف هزینه و وقت شما شود. بنابراین لازم است در صورتی که لثه های شما دچار مشکل و بیماری هستند، ابتدا نسبت به درمان بیماری های لثه اقدام نمایید.


انواع روش های ارتودنسی برای درمان درهم ریختگی دندان های بزرگسالان


اکثر افراد اعتقاد دارند که ارتودنسی تنها برای کودکان و نهایتاً نوجوانان قابل انجام است و در مورد بی نظمی دندان های بزرگسالان نمی توان هیچ گونه اقدام درمانی انجام داد. اما همانطور که قبلا نیز گفتیم اکنون ثابت شده است که این موضوع یک باور عامیانه نادرست بوده و بی نظمی دندان های بزرگسالان نیز تحت نظر متخصص ارتودنسی میسر است.
امروزه با پیشرفت علم دندان پزشکی و ابداع روش های نوین برای اصلاح ناهنجاری های فک و دندان، ارتودنسی در هر سنی امکان پذیر است و بزرگسالان می توانند از این بابت آسوده خاطر باشند. ارتودنسی در سنین پیش از بلوغ به دلیل انعطاف استخوان ها با سرعت بیشتری انجام می شود؛ اما در سنین بالا طول دوره درمان ارتودنسی بیشتر خواهد بود و دندان ها به سختی حرکت داده می شوند.
درمان بی نظمی دندان ها و ردیف کردن آنها، نه تنها بر زیبایی و افزایش اعتماد به نفس بزرگسالان تأثیر دارد، بلکه باعث بهبود وضعیت تکلم و صحبت کردن، اصلاح بایت، جویدن و غذا خوردن نیز می شود. روش های متنوعی برای ارتودنسی بزرگسالان وجود دارد. می توان از


براکت ارتودنسی فلزی قدیمی، براکت های سرامیکی، ارتودنسی لینگوال یا پشت دندانی و دستگاه ارتودنسی دیمون به این منظور استفاده کرد.

درمان ارتودنسی به منظور ناهنجاری های فکی در بزرگسالان


گرچه ارتودنسی به منظور مرتب کردن دندان ها محدودیت سنی ندارد، اما درمان ناهنجاری های فکی با محدودیت سنی بیشتری رو به روست. بهترین سن برای درمان این دسته از ناهنجاری ها سنین پیش از بلوغ می باشد و با افزایش سن و با توجه به شدت و نوع ناهنجاری ممکن است به جراحی فک نیاز داشته باشید. اگر ناهنجاری های فکی خفیف بوده و لثه ها از سلامت کافی برخوردار باشند می توان بدون انجام عمل جراحی فک و با استفاده از روش ارتودنسی جبرانی یا کاموفلاژ این موارد را درمان نمود. از جمله ناهنجاری های فکی می توان به کراس بایت، اپن بایت، اورجت، آندر بایت و اور بایت اشاره کرد.

ایمپلنت

ایمپلنت یا کاشت دندان یکی از روش های دندان پزشکی است که برای پر کردن جای خالی دندانهای از دست رفته و رفع مشکل بی دندانی به کار میرود. در این روش فیسکچر یا  پایه هایی از جنس تیتانیوم سازگار  با بافت های بدن، به صورت عمیق درون استخوان فک قرار داده می شود. این پایه یا فیکسچر به عنوان ریشه دندان عمل می کند. سپس قطعه کوچکی به نام اباتمنت به آن متصل شده و کراون یا تاج دندان (پروتز) روی آن نصب می شود.

ایمپلنت یکی از درمان های دندان پزشکی است که باعث میشود شما احساس راحتی و زیبایی بیشتری داشته باشید اما نسبت به درمانهای دیگر در این زمینه، یکی از درمانهای پر هزینه محسوب میشود و هزینه آن بستگی به برند تولید کننده ایمپلنت دارد. بهتر است در این مورد با دندانپطشک متخصص در این زمینه مشورت نمایید.

مهم ترین عامل در تعیین کیفیت ایمپلنت، پذیرش آن توسط بافت های زنده بدن میباشد. بافت لثه باید با ایمپلنت هماهنگ بوده و دچار التهاب غیر عادی، تورم و درد نشود. البته ممکن است در روزهای اول استفاد از این محصول چنین علائمی را تجربه کنید، اما در صورت ادامه آن حتما به دندان پزشک خود مراجعه نمایید.

ایمپلنت مناسب در ناحیه استخوانی اطراف خود، استخوان سازی را تحریک می کند و باعث ایجاد بافت استخوانی سالم در اطراف خود می شود. همچنین ایمپلنت مناسب دارای بافت ریز متخلخل است، این ویژگی سبب می شود تا استخوان اطراف ایمپلنت با آن بیشتر در تماس باشد و زمان یکپارچه سازی ( استئواینتگریشن) استخوان با ایمپلنت یا اصطلاحا جوش خوردن کاهش پیدا کند.

انواع ایمپلنت

همانطور که گفته شد ایمپلنت ها شامل انواع متفاوتی هستند. نوع آن ها بستگی به شرکت سازنده، جنس و مراحل کار نصب دارد و دندان پزشک با توجه به سن بیمار، وضعیت استخوان فک، بیماری های جانبی و وضعیت دندان های او تصمیم میگیرد که از چه نوعی از ایمپلنت استفاده کند.

  • ایمپلنت ساب پریواستیل

از این نوع ایمپلنت برای درمان یک مرحله ای استفاده می شود. پین یا فیکسچر روی استخوان فک و داخل بافت لثه قرار داده شده و سپس اباتمنت روی آن نصب میشود. در نهایت کراون یا تاج روی آن قرار می گیرد.

ایمپلنت

  • ایمپلنت اندو استیل

در این نوع ایمپلنت، فیکسچرها مستقیما به داخل استخوان فک وارد می شوند. در این روش از جراحی برای کار گذاشتن ایمپلنت استفاده می کنند، فیکسچرها به شکل های پیچی، تیغه ای، صاف و... وجود دارد که دندان پزشک با توجه به شرایط بیمار تصمیم می گیرد از کدام نوع استفاده کند. فیکسچرها مانند ریشه دندان عمیق هستند و ایمپلنت را محکم داخل استخوان فک نگه می دارند.

  • ایمپلنت یک مرحله ای

در ایمپلنت یک مرحله ای از یک فیکسچر با طول مناسب استفاده کرده و آن را داخل فک قرار می دهند. اما قسمت رویی ایمپلنت از لثه بیرون باقی می ماند و پس از بهبودی محل جراحی و جوش خوردن ایمپلنت، تاج ساخته شده (پروتز) روی ایمپلنت نصب می شود.

در این روش به دلیل اینکه قسمت رویی ایمپلنت از لثه بیرون است، نیازی به جراحی مجدد وجود ندارد. ایمپلنت ساب پریواستیل از ایمپلنت های یک مرحله ای محسوب می شود.

  • ایمپلنت دو مرحله ای

در روش ایمپلنت دو مرحله ای، ابتدا پایه ایمپلنت یا فیکسچر درون استخوان فک کار گذاشته می شود، به طوری که کاملا درون لثه قرار می گیرد. سپس لثه بخیه زده می شود. مدتی باید سپری شود تا دوره جوش خوردن و بهبود محل جراحی با موفقیت به پایان برسد. پس از آن در جراحی دوم لثه باز شده و تاج دندان یا پروتز روی پایه نصب می شود.

۳۰ تیر ۹۸ ، ۱۵:۴۵ ۱ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
احمد خلیلی

انواع بیلیچنگ

خدمات کلینیک دندننپزشکی سیمادنت

ایمپلنت کلینیک سیمادنت
امروزه پر طرفدارترین درمان در دندانپزشکی ترمیم و زیبایی ، سفید کردن یا بلیچینگ دندان است.
در دندانپزشکی زیبایی برای داشتن دندان هایی زیبا و سالم روش های مختلف و متفاوتی وجود دارد. که در این مقاله به معرفی برخی از آنان می پردازیم.

در چه مواردی نیاز است به دندانپزشک زیبایی مراجهعه کنیم؟

  • افرادی که دندان هایی بد شکل یا کوچکتر از حد طبیعی دارند و یا به صورت مادرزادی یک دندان، دندان مجاور در محل غیر طبیعی رویش می یابد باعث میشود تا از باز کردن دهان خود و یا لبخند زدن امتناع کنند. اما امروزه با توجه به پیشرفت های بسیاری که در زمینه های مختلف از جمله دندانپزشکی رخ داده است باعث شده تا با حداقل تراش یا بدون تراش با استفاده از پوشش از جنس کامپوزیت (مانند کامپوزیت ونیر) یا سرامیک (مانند لمینیت سرامیکی)شکل و اندازه مناسب را ایجاد و لبخند طبیعی و زیبا برای بیمار فراهم نمود.
  • شاید برای شما هم این موضوع پیش آمده باشد که فضای زیادی بین دو دندان شما وجود داشته و از مسئله ابراز ناراحتی کرده باشید. اما می توان گفت که با وجود متخصصین دندانپزشکی زیبایی دیگر نیازی به نگرانی و ناراحتی نیست. زیرا امروزه میتوان به راحتی با استفاده از کامپوزیت یا لامینیت سرامیکی (صفحه چینی ) که در دنیای دندانپزشکی پدید آمده است فضاهای موجود را بست و ظاهری بسیار زیباتر ایجاد نمود.
  • همچنین ممکن است برخی افراد به دلایل مختلف از داشتن دندان های زیبای خود بی بهره باشند به این صورت که فضای خالی زیادی بین دو دندان آنها وجود داشته باشد در واقع بی دندانی و فضای خالی ناشی از آن هم دارای ظاهری نامناسب هم در جویدن غذا مشکل‌ساز است. اما در دندانپزشکی زیبایی و ترمیمی با استفاده از روش ایمپلنت میتوان به طرح لبخند زیبا رسید. در روش ایمپلنت با استفاده از ابزار های مختلف یک دندان بسیار زیبا جایگزین فضای خالی خواهد شد و به آرامش خواهید رسید.

ایمپلنت

ایمپلنت ها برای جایگزینی دندان از دست رفته استفاده می شوند.
در روند ایمپلنت کردن، دندانپزشک پیچ تیتانیومی کوچکی را در محل دندان از دست رفته، وارد استخوان فک می کند که به عنوان پایه ی روکش ایمپلنت عمل می کند.
ایمپلنت از دندان های اطراف قابل تشخیص نیست
و پس از پیوند خوردن ایمپلنت با استخوان و بافت های مجاور دندانی امن و همیشگی برای بیمار خواهد شد.
بیماران باید بهداشت دهان و دندان را در طول دوره جاگذاری ایمپلنت دندان به طور کامل رعایت کنند
تا ماده پلاک و ذرات باقی مانده ی غذایی از محل ایمپلنت پاک شوند.

ارتودنسی دندان

یکی از مواردی که به زیبا شدن دندان های شما کمک میکند و از روش های قدیمی تر اصلاح طرح لبخند به شمار می رود ارتودنسی است. در ادامه میخواهیم به انواع ارتودنسی بپردازیم.

ارتودنسی کلینیک سیمادنت

  • ارتودنسی ثابت

در ارتودنسی ثابت براکت هایی روی هر دندان چسبانده می شود. این براکت ها با استفاده از یک سیم به هم متصل می شوند. بیمار نمی تواند این ارتودنسی را از دهان خود خارج کند. هدف ارتودنسی ثابت حرکت دندان ها و تراز کردن دندان های فک بالا با فک پایین است.

  • ارتودنسی متحرک

در این نوع ارتودنسی از صفحات پلاستیکی استفاده می شود که سقف دهان یا کام را می پوشاند و با یک سیم قوس دار چند دندان را نیز نگه می دارد. بیمار می تواند در صورت لزوم مثلا هنگام غذا خوردن آن را از دهان خود خارج کند این نوع ارتودنسی خیلی باعث حرکت دندان ها نمی شود و معمولا برای مشکلات فکی و در سنین پایین استفاده می شود.

  • ارتودنسی شفاف

در این نوع ارتودنسی برای دیده نشدن براکت ها از نوع شفاف یا بی رنگ آن استفاده می شود که به آن ارتودنسی شفاف گفته می شود. ارتودنسی شفاف چون کمتر دیده می شود در بین بزرگسالان خیلی محبوب شده است.

اصلاح طرح لبخند چیست؟

در ابتدا قصد داریم توضیح دهیم که اصلاح طرح لبخند به چه معنی است. دقت نمایید که اصلاح طرح لبخند در واقع به این معنی است که شما دندان سالمی دارید اما از ظاهر آن راضی نیستید. این موضوع می تواند به بهم ریختگی دندان شما اشاره نماید و یا به رنگ نامناسب آن و در بعضی از مواقع به سایز نامناسب دندان شما نیز مربوط خواهد شد، بنابراین اصلاح طرح لبخند یک نوع روش زیبایی بوده و جنبه درمانی ندارد.
با وجود توضیحاتی که در این خصوص مشخص می شود، اصلاح طرح لبخند امکان پدید آوردن عوارض و یا تهدیداتی برای دندان شما را به دنبال خواهد داشت. در خصوص عوارض اصلاح طرح لبخند می توان به مسایلی از جمله ارتودنسی، سفید نمودن و ایمپلنت اشاره نمود. دندانپزشکی زیبایی بر طبق شرایط دهان و دندان شما بهترین مشاوره را اعمال خواهد نمود.

اصلاح طرح لبخند کلینیک سیمادنت

عوارض درمان ارتودنسی در اصلاح طرح لبخند

همانطور که می دانید ارتودنسی به مرتب سازی دندان مشهور است. یکی از مشکلات بسیار مشخص در خصوص ارتودنسی فضای کوچک فک و کشیدن دندان سالم می باشد. اگر فضای کافی برای حرکت دندان ها فراهم نباشد دندانپزشک مجبور به کشیدن یک یا چند دندان خواهد شد و این موضوع به نوعی از دید منطقی عجیب و یا ناخوشایند به نظر می رسد.
یکی دیگر از مشکلاتی که ارتودنسی دندان به وجود می آورد دشواری در خصوص مسواک زدن صحیح و در نهایت تغییر رنگ دندان شما می باشد. با توجه به وجود براکت احتمال جمع شدن جرم بر روی دندان ها بسیار است و این موضوع در نهایت روند پوسیدگی دندان را سریعتر می نماید. با رعایت نکات بهداشت جای نگرانی در این خصوص نخواهد بود.

عوارض روش بیلیچنگ در اصلاح طرح لبخند

دندان هایی که دارای رنگ نامناسب هستند و یا تغییر رنگ داده اند نیاز به سفید نمودن دارند، در روش بیلیچینگ برای اصلاح طرح لبخند عموماً از ماده شیمیایی استفاده می شود که داخل عاج دندان نفوذ می نماید و این موضوع احتمال کم شدن استحکام دندان را به دنبال خواهد داشت. در اصلاح طرح لبخند به روش بلیچینگ می بایست از بهترین دندانپزشک استفاده نمایید، به طور کلی استفاده از این روش به صورت طولانی مدت توصیه نمی شود. با رعایت بهداشت دهان و دندان می توان عوارض این روش را کمتر نمود. به طور کلی پس از سفید نمودن دندان از خوردن غذاهای رنگدانه دار پرهیز نمایید.

عوارض روش ایمپلنت دندان در اصلاح طرح لبخند

همانطور که می دانید یکی از جدیدترین روش های اصلاح طرح لبخند ایمپلنت دندان و در واقع پر نمودن فضای بدون دندان است. موضوعی که در این خصوص اغلب دیده می شود عدم تحمل بیمار برای پایه هایی است که در فضای خالی اعمال می شود. این موضوع به صورت کوتاه مدت بوده و پس از یکپارچه سازی دیگر مشکلی نخواهید داشت. دقت نمایید که درد ناشی از ایمپلنت دندان اغلب به صورت دوره ای بوده و می تواند با مصرف مسکن برطرف شود.
مورد بعدی که از جمله عوارض اصلاح طرح لبخند مطرح شده است موادی است که در هنگام پرنمودن دندان استفاده می شود که به نام کامپوزیت و یا آمالگام مشهور است. این ماده حاوی جیوه می باشد و بر طبق بررسی های انجام شده جیوه برای بدن انسان ضرر دارد. دقت نمایید که در این خصوص هنوز منبع رسمی دیده نشده و از این مواد به عنوان ماده ای بسیار مقاوم برای پر نمودن دندان استفاده می شود

۱۵ تیر ۹۸ ، ۱۵:۲۴ ۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
احمد خلیلی